lauantai 2. maaliskuuta 2013

hieman myöhässä.

Töitä Töitä Töitä no onneksi nyt on vapaata joten kerkeän kirjoittamaan:) Kuten varmaan huomaatte en lähtenyt Thaimaahan, peruin lähdön koska en vain pysty ajattelemaan itseäni 10 tuntia lentokoneessa jonka jälkeen bussimatka hotellille 2 h, että olisin aivan rauhallinen. No joka tapauksessa tässä kotona sitä nyt ollaan terveinä vai miten sen sanoisi, P-oireilua ei ole ollut nyt hetkeen:)
Eilen illalla kauhuleffaa katsellessa yhtäkkiä aloi sydämmen muljahtelu ja sykkeen nopeentuminen mutta se oli ohi hetkessä, johtui kaiketi leffan jännityksestä? en ole varma. Vuorotyö aiheuttaa minulla vuorostaan huimausta. tällä kertaa huimaus oli vain lyhyt aikaista mutta kuitenkin. Lääkärin mukaan se voi olla myös alitajunnassa joku jännitys töitä kohtaan joka laukaisee vapailla sitten jännitys tilan pois ja oireilu ilemenee huimauksena että keho on jällen rento.. sitä en tiedä : )

Oltiin tossa Tapanin kanssa eilen koira koulussakin.. saatiin hyviä sekä huonoja uutisiakin meijän aijemmasta koulutus tavasta mutta nyt saatiin sitten kotiin viikoksi läksyt ja 1,5 vk päästä pitäs jälleen mennä opetus tunnille ja katsotaan edistyneisyys apua! eli pakko noudattaa että näkyis tuossa karvaturrissa edes jotakin uutta toimintaan:) nyt on meinaan ruvennut karkailemaan kun on tullut rohkeammaksi :( mutta koulun kautta opetellaan nyt alkuksi Tänne tuloa sekä paikalla oloa : ) ja on tässä tultu lenkkeiltäkin parinpäivän aikana koirankanssa useasti ja käyty koirapuistossa heittämässä palloa:)

Itsellä on siis ollut hyvät fiilikset paniikin kanssa tällä hetkellä ja jopa tuli mieleen että ehkä uskallan sittenkin aloittaa pienet hölkkä lenkit jos Tapani olisi mukana, ennen en siis ole uskaltanut juosta mutta nyt kävi mielessä että jos sittenkin..huomenna olisi tarkoitus mennä uimahalliin pitkän tauon jälkeen ja se tuntuu hyvältä ajatukselta eikä lainkaan pelottavalta vaikka joudun olemaan naistenpuolella ilman Tapania :)
Josku itselläni oli ongelmia olla yksin, tuntui että kohtas tulee aina silloin kun jään kotiin yksinäni tässä on auttanut kissat jolloin ei vielä ollut koiraa. Huomioni jotenkin kiinnittyi yksin ollessa aina kissoihin ja nukkumaan menessä kissan kehräys korvan juurella rauhoitti myös:) en tied miten muilla mutta jotenkin tieto siitä että joku edes on vierellä on se eläin tai iihminen rauhoittaa:) nykyään ei ole pitkään aikaa ollut ongelmaa nyttenkin Tapani on yövuorossa 5 yötä putkeen itse olen koiran ja kissojen kanssa kotona koska oma lomani alkoi:)

ja niitä tapoja oireilun väistämiseksi on toiminut itsellä seuraavanlaiset:

Jos sydän muljuaa: lähden kävelmään jotta en huomaisi niin helpolla muljumisa, jos jatkuu silti menen suihkun istun saunanjakkaralla lämpimän veden alla niit että vesi valuu päätäni myöten selkään jne..rauhoittaa itseä ja näin olen usein saanut tykytyksen loppumaan tai niin etten ajattele sitä.

Huimauksessa puolestaan lähden kävelemään myös mutta otan ns. kiintopisteen kauempaa ja kävelen vain sinne ja kas kummaa yhtäkkiä ei tunnukkaan huimausta?:D en ymmärrä sitä miten on mahdollista mutta näin itsellä.. jos ei toimi niin yleensä  menen makamaan hetkeksi sohvalle rentoudun ja jatkan puuhiani

Kunnon kohtauksen sattuessa kun en pystykkään saamaan ajatustani muualle alkaa Tykytys+hengitys+vapina+ahdistus kouria kehoani ja se pahenee sillä olen aina ruvennut kokeilemaan pulssiani , apua nyt tämä ei olekkaan paniikkia? jne.. ärsyttävää.. poistun tuolloin ahdistavalta paikalta ulos..ulkospäästyäni keho aina lopettaa tyktyksen ja sen kautta saan itseni rauhalliseksi..itsellä tuo tykytys ja pulssin nousu jäätävän nopeaksi saa aikaan pahimman kohtauksen koska ajattelen silloin aina että sydämmessä onkin vikaa vaikka se on tutkittu.

Ainiin unohdin sanoa että näin P-häiriöisenä ei suositella kahvia, no minäpä olen koittanut että tuleeko niitä oireita enemmän jos juon kupin päivässä eikä ole kyllä yhtään olo huonommaksi mennyt : ) joten ei ainakaan kupillisesta pahene. en tiedä jos joisi enemmän mutta itselle kuppi päivässä riittää:)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti